DDR täytti 40 vuotta, kun Hitto-videon bränditähti syntyi vuonna 1989

Ilkka Mattila kirjoitti Helsingin Sanomiin mainion artikkelin siitä, miten tärkeä osa artistien mielikuvabrändäystä on upea auto. Amerikoissa se on yleensä jenkkirauta, ja tätä stailia on apinoitu myös täällä Suomessa, Venäjän naapurissa. Isot muskeliautot ovat erityisesti räppärien kuvastoa. Viimeksi autollaan on pullistellut Gettomasa.

Hittokin on ymmärtänyt, että upeat autot kuuluvat ainakin musiikkivideoihin. Kun Juha Metso vuodenvaihteessa 2019-2020 kuvasi Hiton Aina mielessä -julkaisun lanseerausvideon, kuvauksiin hankittiin totta kai upea auto. Aleksi Sipilä lainasi tyylikkäästi tuunatun menopelinsä, ja niin syntyi pala suomalaista musiikkivideohistoriaa.

Videolla pääosassa oleva Lada 1200 L valmistui Neuvostoliitossa vuonna 1989. Silloin Itä-Saksa, Saksan demokraattinen tasavalta, eli DDR juhli 40-vuotista olemassa oloaan, ja siellä agenttihommissa työskennellyt Venäjän nykyinen tsaari Putin oli vasta 37-vuotias. DDR:n taruhan päättyi jo seuraavana vuonna, mutta Sipilän kullattu Lada kulkee edelleen komeasti.

Valokuvaaja Metso on Hiton musiikkivideossa tallentanut monia hienoja yksityiskohtia Sipilän juhlakalusta. Videosta käy selväksi, millaista funktionaalista estetiikka neuvostoliittolaiset autoissaan suosivat. Kunhan ajat rauhoittuvat, niin neuvostoliittolainen Lada vertautuu esteettisenä artefaktina varmasti legendaariseen kuplavolkkariin. Upea auto, hienoa, että Kotkassa on osattu pitää huolta hienosta yksilöstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *