Hittolaiset jytäsivät jo 1970-luvulla

Hiton juuret löytyvät kaukaa jytäsavujen kulta-ajalta, eli 1970-luvulta. Senaikaiset poppisvirtuoosit innostivat nämäkin ryökäleet kopiosoittimien ja munakennoista tehtyjen äänieristeiden pariin. Jälkiä musiikkikirjallisuuteen ei juuri jäänyt, mutta tekemisen riemu kyti rinnassa vuosikausia, kunnes Hitto näki päivänvalon kevätalvella 2011. Näkemys musiikkiin oli syvempi kuin koskaan – hittolaiset kaivautuivat pop-musiikin kivikautisille alkulähteille 1900-luvun alkuun. Sisäiset dinosaurukset puskivat pintaan, ja jälki on nykyisin sen mukaista. Amerikkalainen kansanmusiikki ja kymiläiseen mielenlaatuun perustuva sanailu muodostavat jotakin, mihin missään muualla Suomessa ei kyetä.

Tunnistatko nuorukaiset? Risto Ahola, Markku Jämsen, Matti Tieaho ja Mikko Bly.

Juha Tolonen tuli kitaristiksi tammikuussa 2024.

Mikko Bly tunnetaan 1970-luvulla muun muassa yhtyeistä Xantippa, Perhoskorva, Absintti ja Leopantteri. Bly oli 1970-luvun alussa kaikkien nuorempien kotkalaisbasistien esikuva. 2000-luvulla hänestä tuli legenda, jonka basso ei erehdy.

Mikko Bly tuli 2000-luvulla kotkalainen bassolegenda.

Markku Jämsen muistetaan ennen kaikkea 1980-luvulla Kotkassa toimineesta Peipposet-yhtyeestä, joka julkaisi vuonna 1987 Bluelight Recordsilla levyharvinaisuudeksi jo muuttuneen singlen Kotkan Kerttu / Jokainen on vihainen (BLR-456-SP). 1990-luvun lopulla Jämsen soitti Ukkonen-yhtyeessä. Hitossa eleettömyydestään tunnettu tyyliniekka soittaa rumpuja ja laulaa.

Markku Jämsen Hiton Aina mielessä -videon kuvauksissa.

Matti Tieaho aloitti soittouransa Kotkassa 1970-luvun puolivälissä basistina! Hän on soittanut muun muassa yhtyeissä Anemia, Choluwieteri, Mountain Ash, Naked Lunch, Osmoteam, Roadfield Blues Band, Peipposet ja Ukkonen. Hitossa Matti laulaa, soittaa huuliharppua ja rämpyttää kitaraa.

Matti Tieaho taas silmät ummessa.