uutiset ja sää

Hiton vanhat uutiset vuosilta 2014-2021

14.2.2021

HITOLLA VIIME VUONNA VAIN YKSI LIVEKEIKKA

Hitto kärsi muiden tuotantoteollisuustekijöiden kanssa rajusti vuoden 2020 aikana riehuneesta koronaepidemiasta. Yhtye esiintyi vain kerran yleisön edessä Kotkassa. Toisen kerran yhtye esiintyi livestriimikeikalla heinäkuussa. Vuodelle 2021 on tähän mennessä soviteltu vasta yhtä keikkaa heinäkuulle, ja tätäkin järjestellään koronavaralla. Toivotaan, että korona nujerretaan Suomessa vuonna 2021.

 3.7.2020

HITON NETTISTRIIMIKEIKKA ”PORNOSTI NETTILIVENÄ” 

Hitto ensimmäistä kertaa livestriimikeikalla 30.7.2020. Minetechin lähetys löytynee googlaamalla Youtubesta. Kaksi tuntia hurjaa tykitystä.

14.2.2020

HITON KEIKKA KAIROSSA PERUTTU

Hiton keikkakalenterissa ilmoitettu keikka Kairossa 21.2. on peruttu.

29.1.2020

HITON KEIKKATALLENNE YOUTUBESSA

Hiton keikalta taltioitu musiikkivideo on nähtävillä Youtubessa osoitteessa Hitto Vatkaa livenä. Tallenne on tehty Hiton tammikuiselta keikalta legendaarisessa Pub Albertissa, jossa yhtye esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2011.

31.12.2019

JUHA METSO OHJAA HITON MUSIIKKIVIDEON

Hitto aloitti tänään uuden musiikkivideonsa kuvaukset Kotkassa. Videon ohjaa palkittu valokuvataiteilija ja videokuvaaja Juha Metso.

6.7.2019

HITON ALBUMISSA VÄÄRÄT KANNET

Hiton albumi Aina mielessä julkaistiin 6.7. Varissaari Rockissa. Tuotantovaiheessa levykannet tulivat vääränmallisena. Kannet teetetään uusiksi. Jokainen väärillä kansilla levyn ostanut saa levyn välissä pienen koodilapun, jolla voi tilata levyn oikeat kannet postitse kotiin. Cd-julkaisun painos on vain 200 kappaletta, ja näistä vain sata on varattu myyntiin, loput promokäyttöön. Kyseessä on tietenkin harvinaisuus, joten Hitto-organisaatiota kannattaa hyödyntää jo ihan oman edun nimissä. Levyn julkaisee kotkalaisen Tmi Aarnipossen uusi levymerkki Hikilevyt.

Albumilla on 12 kappaletta: Aina mielessä, Älä kopeloi, Ota minut leidi, Huppu heilumaan, Kaunis nainen, Pikku nenäliina, Ansa laukeaa, Huippusuoritus, Romeo ja Julia, Kaikki on ok, Sä et pidä siitä näin ja Valvotat mua.

16.5.2019

HITOLTA TULOSSA UUSI ALBUMI

Hitto on valmistellut alkuvuoden ajan uutta albumiaan, joka ilmestyy kesällä! Albumilla Aina mielessä kuullaan modernia rytmibluesia suomalaisotteella.

Perustavaa laatua olevan runttauksen oheen on luvassa myös pehmeämpiä sävyjä. Erotiikkaa, lämpöä ja kaipausta on runsaasti luvassa.

 8.4.2018

HITON KOVAA SEKSIÄ NYT STRIIMATTAVA

Yleisön pyynnöstä: Hiton albumi Kovaa seksiä (2014) on nyt julkaistu myös kaikissa tärkeimmissä striimauspalveluissa. Alla on suora linkki albumiin Spotify-palvelussa:

4.12.2017

TESTAA, TIEDÄTKÖ HITOSTA MITÄÄN

Hitto-orkesteri päätti vuoden 2017 keikkarupeamansa Kotkassa pub Albertiin. Tupa oli täynnä, ja kaikillla oli mukavaa. Muistathan tilata Hiton keikalle hyvissä ajoin vuodelle 2018. Hyvällä on ottajia, eikä keikkahintakaan ole kohtuuton. Ota rohkeasti yhteyttä! Soita numeroon 040 5190439, jos haluat esityksen, joka ei ihan heti unohdu!

Jos et vielä tiedä, millaisesta orkesterista on kysymys, niin ota selvää.

Siirry Hitto-testiin tästä linkistä!

10.12.2016

HITTO SIIRTYI UNPLUGGED-KAUTEEN

Hitto-orkesteri soittaa nyt isoilla kitaroilla. Yhtye on alkanut harjoitella unplugged-keikkaa, joka pidetään ravintola Albertissa, Kotkassa, 18. helmikuuta 2017. Harjoitukset ovat marras-joulukuussa sujuneet hyvin. Miten homma toimii keikkaoloissa, on toistaiseksi arvoitus.

 10.4.2016

HITTO TEKI ONNISTUNEEN COMEBACKIN

Matti Hitto palasi helmikuussa onnistuneelta Aconcaguan huiputusretkeltä Etelä-Amerikasta.

Matkaa seuranneen pitkän sairauden jälkeen hän pääsi maalis-huhtikuun vaihteessa harjoittelukuntoon, ja Hitto palasi voitokkaana keikkalavoille 9. huhtikuuta.

 29.11.2015

HITTO VETÄYTYY KEIKOILTA TOISTAISEKSI

Hitto-yhtye pitää keikkataukoa. Yhtye esiintyi 28.11. legendaarisessa Pub Jaakossa, minkä jälkeen yhtyeen suunsoittaja Matti Hitto hioo nousukuntoaan tammikuussa alkavaa Aconcaguan vaellusta varten.

Aikaisemmin Kilimanjaron huiputtanut poskisolisti lähtee Etelä-Amerikkaan rennolla asenteella, sillä kyseessähän ei ole kuin maailman korkein vuori Himalajan ulkopuolella (6962 metriä). Paluu Suomeen tapahtuu helmikuun lopulla, ja alustavien kaavailujen mukaan Hitto nähdään keikoilla viimeistään huhtikuussa.

 16.3.2015

HITON ALBUMILLE HYVÄÄ KRITIIKKIÄ

”Kaikin puolin ammattimaisesti toteutetun omakustannelevyn perusteella
uskaltaisin epäillä, että liveoloissa Hitto saa hitonmoisen meiningin aikaiseksi.” Näin päättää arvionsa Hiton Kovaa seksiä -albumista Markku Aho. Tammikuussa julkaistu, mairitteleva analyysi löytyy Blues-Finland.comin portaalista täältä.

31.1.2015

MATTI HITON NENÄ PARANEE SITTENKIN

Matti Hitto operoitiin Kymenlaakson keskussairaalassa 21. tammikuuta. Henkilökunta suoriutui vaativasta nenäoperaatiosta erinomaisesti. Silikonilevyt poistettiin nenästä 27.1, ja operaation uhri kuntoutuu etukäteisarvioiden mukaisesti. Soittokunnossa Hitto on maaliskuun alussa.

31.12.2014

HITTO PAKOTETTIIN KEIKKATAUOLLE

Hitto joutuu sivuun keikkalavoilta. Yhtye päässee lavalle vasta helmi-maaliskuun vaihteessa 2015. Syy on yksinkertainen. Laulusolisti Matti Hiton ylävartalon yläpuolella olevaan osaan tehdään kirurginen toimenpide. Vaativa hengityselinoperaatio tehdään Kymenlaakson keskussairaalassa hetikohta loppiaisen jälkeen. Huuuliharpistille on annettu aikaa toipumiseen kuukauden päivät, sillä operoitavalla osalla on välitön yhteys huuliharpun soitttamisessa tarvittavaan ansatsiin.

 22.12.2014

HITTO KOVANA ALAN LEHDESSÄ

Alan raamattu Suomessa, Finnish Blues Societyn julkaisema Blues News -makasiini kertoo uusimmassa numerossaan (6/2014) Hitto-yhtyeestä. Aukeaman jutussa kerrotaan maireasti yhtyeen tarina sen synnystä nykyhetkeen. Mikko Hitto muistelee muun muassa yhtyeen ensimmäistä keikkaa vuoden 2012 alussa tähän tyyliin: ”Se oli meille voitonriemua onnistumisesta. Tiesimme, miten pitää soittaa ja jopa osasimme soittaa juuri sillä tavalla.” Yhtyeen ensimmäisestä keikasta (21.1.2012) taltioitua Vatkaa-videota on katsottu Youtubessa toista tuhatta kertaa. 

 22.9.2014

BLUES NEWS OTTI KANTAA KOVAAN SEKSIIN

 Maailman toiseksi vanhin juurimusiikkijulkaisu Blues News arvioi Hiton Kovaa seksiä -albumin numerossaan 3/2014. Honey Aaltonen antoi plussaa sujuvasta bluesrockista, jossa ammattimaiselta kuulostavann soittamisen sijaan kuuluu uskottavuus. ”Hitto, kyllähän tämän luulisi kelpaavan niin rehevän suomirockin kuin vapaamielisen bluesin harrastajankin soittimeen.” Honey Aaltonen päättää. 

21.9.2014

KYMEN SANOMILLAKIN SANA SANOTTAVANAAN KOVASTA SEKSISTÄ

Tuukka Hämäläinen antaa varsin maireat arviot Hiton Kovaa seksiä -albumista Kymen Sanomissa 31.5. ”Bändi ei sorru Suomi-sclagerin tyhjään melankoliaan. Näissä tarinoissa ei itketä baarin nurkassa, ja valttikortit roikkuvat edelleen ainakin osittain kourassa”. Myös chicagolainen Martin Lang on huomioitu Tumputan-biisin yhteydessä: ”Vierailija Martin Langin huuliharppu värisee pysähtyneessä ilmassa. Yksinäiselle miehelle laukeaminenkin on pelkkä antikliimaksi. 

12.9.2014

HITON LAULUSOLISTIN NENÄ LEIKATAAN

Matti Hiton nenä joutuu leikkausoperaatioon, ilmeisesti alkuvuonna 2015. Tämä saattaa vaikuttaa myös yhtyeen keikkajärjestelyihin. Laulusolistin nenä murtui heinäkuun lopulla tyypillisessä vapaa-ajan tilanteessa, jonka yksityiskohdista Matti Hitto vaikenee määrätietoisesti. Väliruston vinoutuminen oikaistaan ajallaan, ja yhtye kiertää lavoilla normaalisti ainakin loppuvuoden 2014.

24.5.2014

HITON ALBUMILLE HYVÄ ARVIO

Kaupunkilehti Ankkuri esitteli Hitto-yhtyeen uuden levyn artikkelissaan 24.5. muun muassa seuraavilla Petri Piiparin virkkeillä: ”Soitanto on letkeää ja sanoitukset aivan mainioita. Mukaan mahtuu myös hieman vakavampaakin sanomaa. Kulttuuriteko!”

 17.5.2014

NÄYTTEITÄ KOVAA SEKSIÄ -LEVYLTÄ

 Kovaa seksiä -albumin raidat on tässä linkissä esitelty lyhyinä fragmentteina. Kuuntele ja tilaa oma levysi lähettämällä sähköposti osoitteeseen hittorb(at)gmail.com.

27.4.2014

KOVAA SEKSIÄ NYT VIRALLISESTI SAATAVILLA

Hitto kiittää Pub Jaakkoon 26.4.2014 levynjulkistamiskeikalle tullutta yleisöä. Kovaa seksiä -albumi on nyt virallisesti julkaistu, ja sitä voi tilata osoitteesta hittorb(at)gmail.com tai levyn voi noutaa myös herkkukauppa Kallioinen & Durchmannilta Keskuskatu 13:sta Kotkassa.

Hiton levynjulkistamiskeikasta taltioitiin otteita Youtubeen, ja video löytyy tästä linkistä.

21.4.2014

HITTO: AINA MIELESSÄ -VIDEOTALLENNE YOUTUBESSA

Hitto-yhtyeen talvisesta yksityistilaisuudesta on päässyt julkisuuteen keikan ensimmäinen kappale Aina mielessä. Video löytyy suoraan myös täältä. 

16.4.2014

PÖLLÖ VIHELTÄÄ ILOSTUTTI KYMENLAAKSON RADIOSSA

Hitto-yhtyeen laulaja Matti Tieaho vieraili Kymenlaakson Radiossa varhain tänään. Lähetyksen lopuksi kuultiin naisyleisön suosikki Pöllö viheltää. Toimittaja Mari Pekkanen sai puristettua Matista uutisen: Hitto onkin naistennaurattaja! Naisyleisö keikoilla on ottanut äijähuumoriksi tarkoitetut lyriikat camp-asenteella erinomaisesti vastaan. Uutta albumia myydään Kotkassa Kallioinen & Durchmannilla, Keskuskatu 13:ssa.

Radiohaastattelusta tehty verkkouutinen sai internetissä hyvin huomiota. Uutinen oli ensimmäisen tunnin aikana uutispalvelu Ampparit.comissa kaikkein suosituin uutinen. Neljän tunnin jälkeen uutista oli klikattu lähes 5000 kertaa. Katso, mitä aiheesta Kymenlaakson Radiossa kirjoitettiin tästä linkistä!

 12.4.2014

NYT NYKII SIJOITTUI VIIDENNEKSI LEVYLAUTAKUNNASSA

Hitto-yhtyeen uutuusalbumin ensimmäinen raita soi 12.4. Yleisradion Levylautakunnassa. Jake Nymanin, JP Sillanpään ja Riitta Havukaisen raati antoi kappaleelle 18 pistettä, ja hyväntuulisesti rallatukseksi kuvailtu kappale Nyt nykii sijoittui viidennelle sijalle. Raatilaisten kommentointia voi kuunnella Ylen Areenasta 10. toukokuuta 2014 asti. Levylautakunta löytyy suoraan tästä linkistä .

 6.4.2014

HITON ALBUMI KOVAA SEKSIÄ ILMESTYY 26.4.2014

Hitto-yhtye marssi loppusyksystä 2013 Mikko Mannisen isännöimään Räme-studioon. Tuotos on tuota pikaa kaikkien saatavilla, sillä levyn julkistamiskeikka on Kotkassa, Pub Jaakossa 26.4.

Keikalla voi hankkia albumin, jota myydään yksinoikeudella Kymenlaakson parhaassa herkkukaupassa, eli Kallioinen & Durchmannilla (Keskuskatu 13, niin sanottu Näkin talo kauppakeskus Pasaatin eteläistä sisäänkäyntiä vastapäätä).

Hinta 20 euroa. Levyä voi kysellä myös sähköpostitse (hittorb@gmail.com) ja tämän sivuston kautta yhteystiedot-sivulla.

4.4.2014

HITTO TAAS KESÄLLÄ VARISSAARESSA

Hitto-yhtye esiintyy perinteiseen tapaan Varissaaressa myös tänäkin vuonna. Päivämääräksi on vahvistunut 14.6.

Hiton lisäksi Varissaaressa kuullaan ainakin Rising Sunia ja Rock Therapyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *